Home » Sparen » Vragenlijsten invullen: 3 manieren om extra geld te verdienen
Verdien wat extra geld met vragenlijsten invullen

Vragenlijsten invullen: 3 manieren om extra geld te verdienen

In een wereld waar de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, is elk beetje extra inkomen altijd welkom. Gelukkig zijn er online tal van mogelijkheden om een klein zakcentje bij te verdienen, zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft. Vandaag deel ik drie manieren waarop je door het invullen van vragenlijsten wat extra geld kunt verdienen. Het zijn geen fortuinen, maar zoals we zeggen: alle beetjes helpen!

1. Euroclix: sparen voor meer

Bij Euroclix verdien je niet alleen door op links in e-mails te klikken, maar ook door deel te nemen aan vragenlijsten via Panelclix. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding en verzamelt hiermee ‘clix’ die je uiteindelijk kunt inwisselen voor geld. Interessant is dat hoe meer clix je spaart, hoe hoger de uitbetalingswaarde. Geduld wordt dus beloond. Ik ben al jarenlang lid bij Euroclix en ik kan echt bevestigen dat het echt een leuke manier is om een extraatje te verdienen.

2. Attapoll: Vragenlijsten op je smartphone

Met de Attapoll-app vul je vragenlijsten in op je smartphone. Over het algemeen is het een eenvoudige manier om een paar cent tot een paar euro per vragenlijst te verdienen. Toch heb ik een puntje van kritiek, soms gebeurt het namelijk dat je na het invullen van een groot deel van de vragen toch buiten de doelgroep valt. Dat gezegd hebbende is het toch een mooie manier om wat centen te verdienen.

Uitbetalingen kunnen via PayPal of Revolut en de drempel is slechts €3. In de twee weken tijd dat ik nu actief heb heb ik toch al ongeveer €20 verdiend. Voor mij is Attapoll een prima manier om vrije momenten te benutten.

3. Factsnapp: Minder frequent maar consistent

Factsnapp biedt een vergelijkbare ervaring als Attapoll, hoewel uitnodigingen om deel te nemen aan vragenlijsten voor mij zelf wat minder frequent zijn. Je ontvangt een kleine vergoeding voor elke ingevulde vraag. Factsnapp betaalt tweemaal per jaar uit, ongeacht je verdiende bedrag. Er is dus geen minimale drempel voor uitbetaling, wat het wachten waard kan maken.

Een kleine tip voor voorzichtigheid

Hoewel deze platforms een makkelijke manier bieden om online geld te verdienen, is het toch wel verstandig om een deel van je inkomsten opzij te zetten voor de belasting. Mijn advies? Zet ongeveer 45% van je verdiende inkomsten opzij. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer de beruchte blauwe envelop op je deurmat valt.


Invullen, sparen en slim omgaan met je verdiensten kunnen zorgen voor dat kleine financiële steuntje in de rug. Welk platform ga jij proberen?