Kies voor het beste spaarrente percentage

Overzicht van spaarrente percentages

Als je geld spaart dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke rente ontvangen. Maar wat zijn nu de actuele spaarrente percentages die banken op dit moment hanteren?

Alle banken in Nederland bieden wel de mogelijkheid om een spaarrekening te open. Daarnaast zijn er nog enkele banken actief in Nederland die alleen maar een spaarrekening aanbieden. Je kunt bij deze banken dus geen betaalrekening openen.

Het is overigens verstandig om te kiezen voor een rekening dat binnen binnen het Europese depositogarantiestelsel valt. Je geld tot 100.000 euro is dan veilig op het moment dat een dergelijke bank omvalt. Zo weet je ook echt zeker dat je gespaarde geld niet ineens verdwenen is.

Overzicht spaarrente percentages

Het onderstaande overzicht bevat alle spaarrekeningen, waarbij je geld niet voor lange termijn vastgezet moet worden. Dat zijn de zogeheten depositorekeningen.

BankProductSpaarrente percentage
BigbankFlexibel sparen0,30 %
Lloyds BankInternet spaarrekening0,30 %
LeasePlan bankInternetsparen0,10 %
NIBC DirectInternetspaarrekening0,10 %
Centraal Beheer RentePlús Rekening0,04 %
Nationale NederlandenInternetsparen0,03 %
ArgentaInternet spaarrekening0,02 %
Knab Flexibel sparen0,02 %
ASN BankIdeaalsparen0,01 %
Brand New DayInternetsparen0,01 %
ING BankOranje Spaarrekening0,01 %
RabobankInternetsparen0,01 %
RobecoRobeco Direct0,01 %
SNS BankInternet sparen0,01 %
​ABN-AmroDirect sparen0,0 %
Triodos BankInternet sparen0,0 %
Stand per begin maart 2021

Zoals je zit in het overzicht zijn de spaarrente percentages niet heel denderend. Het kan zich de moeite lonen om het geld daarom wat langer vast te zetten in een deposito. Dit kun je het beste doen als je het geld even kan missen, want je kan er namelijk niet zomaar bij.

Wil je proberen een mogelijk hoger rendement op je geld te sparen, dan is kun je overwegen om te beginnen met beleggen. De rendementen hierbij liggen hoger dan sparen, maar daar hoort ook een stukje risico bij.

Negatieve rente op je spaargeld

Door het economische klimaat zien banken liever dat je het geld uitgeeft. Doordat de Europese Centrale Bank (ECB) continue geld blijft pompen in de economie blijven de spaarrente percentages laag. Dit geldt overigens ook voor de hypotheekrentes. Het kost de banken dus ook geld als er veel geld op spaarrekeningen wordt gezet.

Een van de manieren om sparen onaantrekkelijker te maken is daarom het instellen van een negatieve spaarrente. Je gaat dus betalen voor het sparen van je eigen geld. Er zijn op dit moment niet veel banken die een dergelijke rentepercentage vragen en als het al gebeurd dan geldt dit meestal vanaf een bepaalde bedrag.

Het kan dus zijn dat je op het deel tot bijvoorbeeld 25 duizend euro een lage rente ontvangt en voor het bedrag erboven dus moet betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *